onsdag 23 december 2009

Julgodis

För någon vecka sen bakade jag, mamma och syster julgodis och lussebullar hemma hos mamma. Tanken var att vi skulle vara ute i god tid, alltså att godiset skulle få ligga i kylen till julen. Tror ni att godiset fick ligga kvar? J åt upp våran del medans systers P åt upp deras, mamma har sin del kvar men det kommer inte räcka. Idag på morgonen gjorde jag nougatgodisar. Kan ju säga att dom inte är speciellt avancerade att göra, jag gör inte själva nougaten själv utan den köper jag färdig.

Till ca. 50 bitar behöver man:

400 gram färdig nougat
200 gram vit choklad
50 gram marabou mjölkchoklad (valfritt, stelnar bättre än den vita chokladen)

Strössel till garnering. Använde rosa/röd jordgubbsströssel nu till jul.

Skär nougaten i stänger, 1 cm breda och 0,5 cm höga, lägg på bakplåtspapper med 1cm mellanrum. Smält chokladen över vattenbad. Ta en sked och häll/bred chokladen över nougaten. Garnera med strössel och ställ godiset kallt tills chokladen ahr stelnat ordentligt. Skär i bitar med en stor/tung kniv (går snabbast då).

Enkelt, eller hur?

Några bilder från dagens bak:





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar