torsdag 31 december 2009

Nyårsafton......

Nu sitter jag här och är lite besviken, men men vad är väl en nyårsfest när man kan sitta hemma som man gör alla andra dagar på året (ok inte alla, men nu säger vi så).

I vanliga fall brukar det inte vara någon i vår omgivning som ordnar något på nyår, men så plötsligt i år blev vi bjudna på först två stycken stora nyårsmiddagar med efterförljande fest i Stockholm, sen blev vi bjudna till våra vänner i Norrköping som inte sett sen deras bröllop i somras plus att några kompisar i N-e bestämt sig för att ha fest. Vi valde efter mycket noga övervägande att åka ner till Norrköping och träffa våra fina vänner därnere, men så igår ringer dom och berättar att deras ena son har fått schalakansfeber (mycket smittsamt som ger oss vuxna halsfluss, inte bra för mig som inte tål pencillin). Detta betydde ju att dom var tvungna att ställa in middag och fest, vilket är självklart. Men nu är det för sent att hänga på några av de andra festerna/middagarna för det är slutsålt!!!! Skit alltså. Vår första tanke var att boka en sistaminuten resa utomlands och dra iväg idag, men det fanns inte ett skit kvar. Sen funderade vi på spa, men sunne ligger så långt bort och Hasseludden har vi firat nyår på för 4 år sen och den maten var inte mycket att hänga i julgranen. Så imorse beslutade vi oss för att vara hemma, kastade på oss kläder för att försöka få tag på någon vettig mat på ICA. Det fanns faktiskt mycket att välja mellan och ingen stress bland tusentals andra människor.

Det blir då en kväll som går i matens tecken, haha.

Det här ska vi äta:

Förrätt:

Vitlöks- och basilikagratinerad hummer
Carpaccio med ungsristade grönsaker

Huvudrätt:

Helstekt oxfilé i ugn med råstekt potatis och vitlöksmarinad/sås

Efterrätt:

Gino, blandade frukter och bär gratinerad med vit choklad, cashewnötter och valnötter, till det blir det vaniljglass.

Blir nog en helt ok middag det här, är bara lite ledsen över att min fina klänning inte kommer till användning. Känns fånigt att sitta i den här hemma, när det bara är jag och J.

Gott Nytt År, Puss

2 kommentarer:

  1. Åh vad synd Madde! Såå typiskt! Kan ju säga att jag slängt iväg alla förväntningar efter dessa veckor.. julen blev inte alls vad jag är van med och nyår - ja ut gick vi ju men vår nyårsmiddag var inte vidare glamorös. Vi satt i leriga cykelkläder och åt thai på en uteservering haha. Eran middag låter dock superfestlig - och så får du ju spendera kvällen med din kärlek, inte fy skam när man tänker efter :) Nästa nyår kommer bli grymt, då firar vi tillsammans (i fina klänningar!)Stor nyårspuss från mej!

    SvaraRadera
  2. Ja, det var verkligen synd att det inte blev något firande med vännerna igår men vi hade det väldigt mysigt ändå. Nästa nyår blir grymt, då hittar vi på något kul och klär upp oss! Thaimat lät inte helt fel det heller :-) Förstår att din jul och ditt nyår inte blev som förväntat eller rättare sagt som den brukar vara, men nästa jul och nyår blir mycket bättre, lovar dig det!

    Puss till dig min finaste vän

    SvaraRadera